Αστρολογία, Ζώδια και Αστρολογικές Προβλέψεις

Πότε έχουμε Ανάδρομο Ερμή το 2017;

Πότε έχουμε ανάδρομο Ερμή το 2017; Σημείωσε τις ημερομηνίες και προγραμμάτισε καλύτερα τις δραστηριότητές σου!

Πότε έχουμε Ανάδρομο Ερμή το 2017;

Όπως κάθε χρόνο έτσι και το 2017, ο Ερμής θα κινείται σε κάποιες συγκεκριμένες χρονικές περιόδους του έτους σε φαινομενικά ανάδρομη τροχιά, δημιουργώντας όπως πάντα τις αναμενόμενες καθυστερήσεις και τα μπερδέματα στις επικοινωνίες και στις συμφωνίες μας.  Γνωρίζοντας εκ των προτέρων τις ημερομηνίες της ανάδρομης πορείας του Ερμή μπορούμε να προγραμματίσουμε με τον κατάλληλο τρόπο τις υποθέσεις μας.

Τι συμβαίνει όταν έχουμε ανάδρομο Ερμή;

Ο Ερμής είναι ο πλανήτης που αντιπροσωπεύει τις επικοινωνίες, τις συμφωνίες, τα έγγραφα, τα ταξίδια, το μεταφορικό μέσο, τις μετακινήσεις μας, πάνω από όλα όμως αντιπροσωπεύει το νου του ανθρώπου.  Στις περιόδους που ο Ερμής κινείται σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία,  παρατηρούμε στην καθημερινότητά μας τα εξής:

 • Αναβλητικότητα στις σκέψεις  και στις αποφάσεις
 • Μπερδέματα στις επικοινωνίες, ασυνεννοησία αλλά και καβγαδάκια!
 • Ασυνέπεια σε όσα έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί
 • Ματαιώσεις / ακυρώσεις
 • Προβλήματα με το μεταφορικό μέσο, το κινητό τηλέφωνο, τον υπολογιστή ή γενικότερα τις συσκευές τεχνολογίας που χρησιμοποιούμαι!
 • Νευρικότητα στο λόγο και στις κινήσεις
 • Επικοινωνίες και συναντήσεις με άτομα από τα παρελθόν (ερωτικοί σύντροφοι, φίλοι, άτομα οικογένειας κλπ)Τι πρέπει να κάνουμε τις περιόδους που ο Ερμής είναι ανάδρομος;

Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή, δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνδεθεί με παύση των δραστηριοτήτων μας... κάθε άλλο... η αστρολογία μας συμβουλεύει και μας βοηθά να διαχειριστούμε σωστά τις τάσεις που δημιουργούνται γύρω μας από τις κινήσεις των πλανητών.  Ας τονίσουμε εδώ ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που βρίσκονται ευνοημένοι κατά την περίοδο που ο Ερμής κινείται σε φαινομενικά ανάδρομη τροχιά, ανάλογα με το προσωπικό τους ωροσκόπιο. Παρακάτω όμως δίνεται ένα σύντομος οδηγός, που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τι πρέπει να προσέξουμε τις περιόδους που ο Ερμής είναι ανάδρομος:

 • Καθυστερούμε τις σημαντικές υπογραφές σε επαγγελματικά  και οικονομικά συμφωνητικά, προκειμένου να είμαστε σίγουροι ότι οι όροι του συμφωνητικού θα τηρηθούν με απόλυτη συνέπεια! Συμφωνητικό είναι ακόμα και η υπογραφή μίσθωσης κατοικιών.
 • Αποφεύγουμε σημαντικές αγορές, ιδιαίτερα μεταφορικού μέσου, κινητού, ηλεκτρονικού υπολογιστή.  Γενικότερα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στις αγορές μας, γιατί στην πορεία μπορεί κάποια επιλογή μας να κριθεί ελαττωματική!
 • Δεν κάνουμε σημαντικά νέα ανοίγματα, για παράδειγμα να ανοίξουμε μία νέα δουλειά, να παντρευτούμε, να πάρουμε μία σημαντική απόφαση για κάποια σπουδαία αλλαγή! Ο λόγος; Θα υπάρχει κούραση και εξάντληση στην προετοιμασία, αλλά και στην πορεία εξέλιξης!
 • Δεν δανείζουμε και δεν δανειζόμαστε χρήματα
 • Οργανώνουμε καλύτερα τους χρόνους μας, αφήνοντας κάποια κενά στο πρόγραμμά μας, ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε με συνέπεια σε όλα!
 • Προσέχουμε ιδιαίτερα τις κλήσεις, τα μηνύματα, τα τηλεφωνήματα και τις παρανοήσεις που μπορούν να γίνουν μέσω των επικοινωνιών μας.
 • Δεν καταλήγουμε σε συμπεράσματα και αποφάσεις
 • Δίνουμε προσοχή σε εξετάσεις ιατρικές, σπουδαστικές και γενικότερα σε όλα τα έγγραφα που αναμένουμε να πάρουμε στα χέρια μας.
 • Αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο για χαλάρωση και ξεκούραση του πνεύματος!


Πότε έχουμε ανάδρομο Ερμή στο 2017;

 • 1-8 Ιανουαρίου 2017
 • 10 Απριλίου ως 3 Μαΐου
 • 13 Αυγούστου ως 5 Σεπτεμβρίου
 • 3-23 Αυγούστου 2016Πώς θα μας επηρεάσει ο ανάδρομος Ερμής το 2017;


01-08 Ιανουαρίου 2017

Η νέα χρονιά ξεκινά με τον Ερμή να κινείται την πρώτη μέρα του 2017 , φαινομενικά ανάδρομος στην 3ο του Αιγόκερω και στις  και στις 4 Ιανουαρίου περνά στον Τοξότη όπου μέχρι τις 8 του μήνα θα έχει φθάσει στην 28ο μοίρα. Από την ημέρα της πρωτοχρονιάς, ως και τις 4 του μήνα είναι ένα καλό διάστημα να αναθεωρήσουμε καταστάσεις, να επανεξετάσουμε κάποιες υποθέσεις του παρελθόντος, να ζητήσουμε συγνώμη εκεί που πρέπει, αλλά προπάντων να αναδιοργανώσουμε τις σκέψεις και τους στόχους μας.  Τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι) που έχουν γεννηθεί στο 1ο δεκαήμερο του ζωδίου τους – ιδιαίτερα στο πρώτο πενθήμερο-,  επηρεάζονται πιο έντονα από την φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή, να συγκρατήσουν τις εντάσεις και τις παρεξηγήσεις με πρόσωπα του οικογενειακού / επαγγελματικού περιβάλλοντος. Η εποχή βοηθά να υπάρξει ένα τέλος εποχής προκειμένου τα παραπάνω ζώδια να γυρίσουν μία νέα σελίδα, με νέες αποφάσεις και μία νέα αρχή!  Επανασυνδέσεις σε αισθηματικές τους σχέσεις θα έχουν οι Παρθένοι που γεννήθηκαν 23-28 Αυγούστου και οι Καρκίνοι που γεννήθηκαν από 21-26 Ιουνίου, καθώς και οι Σκορπιοί 23-25/10  και οι Ιχθύες που γεννήθηκαν 20-22 Φεβρουαρίου! Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν στο προσωπικό τους ωροσκόπιο προσωπικούς πλανήτες στην 0-5 μοίρα των παραπάνω ζωδίων! 


Από τις 4 ως  τις 8 Ιανουαρίου , ο Ερμής θα κινείται φαινομενικά ανάδρομος στο ζώδιο του Τοξότη και πιο συγκεκριμένα από την 29η ως την 28η μοίρα. Ο Ερμής από τον Τοξότη είναι σε μία θέση αδύναμη, που δεν ευνοεί την σωστή και εποικοδομητική έκφραση των σκέψεων, ενώ μπλοκάρει για τα καλά τα ζητήματα επικοινωνίας! Τα ζώδια που θα επηρεαστούν πιο έντονα αυτές τις μέρες είναι οι εκπρόσωποι του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες) που έχουν γεννηθεί στο 3ο δεκαήμερο και πιο συγκεκριμένα στις τελευταίες 3 ημέρες του ζωδίου τους!  Σε αυτές τις πρώτες μέρες του έτους, θα πρέπει λοιπόν να είμαστε ακόμα πιο προσεχτικοί, στις αποφάσεις, στις συζητήσεις, στις μετακινήσεις, στα ταξίδια, στην οδήγηση αλλά και σε κάθε μορφή επικοινωνίας.  Σε αυτές τις μέρες θα διακρίνουμε επιπολαιότητα, αυθάδεια, βιασύνη, μικροατυχήματα  και λάθη στις επικοινωνίες μας... Χρήσιμο είναι να αποφύγουμε τους καβγάδες  αλλά να βάλουμε νερό στο κρασί μας σκεπτόμενοι ότι δεν τα γνωρίζουμε όλα, δεν είμαστε τέλειοι στα πάντα! Η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων μας θα τιμωρηθεί! Επιστροφές από άτομα του ερωτικού τους παρελθόντος θα έχουν οι Δίδυμοι και οι Λέοντες του 3ου δεκαημέρου και πιο συγκεκριμένα όσοι γεννήθηκαν στις τελευταίες 3 ημέρες του ζωδίου τους! Επαφές, συζητήσεις και συναντήσεις με φιλικά άτομα του χτες,  θα έχουν οι Τοξότες ,  οι Ζυγοί, οι Κριοί και οι Υδροχόοι του 3ου δεκαημέρου. Ωστόσο να τονίσουμε εδώ, ότι οποιαδήποτε μορφή επανασύνδεσης φιλικής ή ερωτικής σχέσης, θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή, περιορίζοντας τον ενθουσιασμό και την παρόρμηση, γιατί η σταθερότητα είναι αβέβαιη!


10 Απριλίου ως 3 Μαΐου

Ο Ερμής θα κινείται σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία από τις 10-20  Απριλίου από την τέταρτη ως μηδενική μοίρα του Ταύρου. Από την θέση αυτή δημιουργεί ένα πιο αργό κλίμα στις επικοινωνίες μας, ενώ δεν λείπει το έντονο πείσμα και η καχυποψία αλλά και οι «δεύτερες σκέψεις»! Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα δούμε αρκετές αναθεωρήσεις και επανατοποθετήσεις στις σχέσεις, αλλά και στα οικονομικά μας. 

Ποιοι επηρεάζονται; Τα ζώδια που επηρεάζονται πιο έντονα αυτή την περίοδο είναι οι εκπρόσωποι του σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι) που γεννήθηκαν στο 1ο δεκαήμερο, κυρίως όμως όσοι έχουν γεννηθεί στις πρώτες 5 ημέρες των παραπάνω ζωδίων ή έχουν προσωπικούς πλανήτες στον αστρολογικό τους χάρτη στην 0-5 μοίρα.Ποιοι θα ζήσουν μία ερωτική επανασύνδεση; Ας μην βιαστούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και ας διαφυλάξουμε τα κεκτημένα μας.  Μία ερωτική επανασύνδεση είναι πολύ πιθανό να ζήσουν οι Σκορπιοί και οι Αιγόκεροι του 1ου δεκαημέρου. Ποιοι θα έχουν επαφές με άτομα του παρελθόντος; Επαφές με άτομα του παρελθόντος τους θα έχουν οι Ταύροι, οι Ιχθύες και οι Καρκίνοι του 1ου δεκαημέρου!

 

Από τις 20 Απριλίου ως τις 3 Μαΐου, ο Ερμής θα κινείται φαινομενικά ανάδρομος στο πύρινο και παρορμητικό ζώδιο του Κριού και πιο συγκεκριμένα στο 3ο δεκαήμερο του, από την 29-24η μοίρα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα  υπάρξουν πολλά επικοινωνιακά λάθη που θα προκύψουν από βιασύνη, δεν θα λείψουν οι εγωισμοί καθώς και η τάση να θέλουμε να επιβάλουμε με δυναμικό τρόπο τις σκέψεις και τα θέλω μας.  Είναι χρήσιμο να είμαστε πιο προσεχτικοί στην χρήση ηλεκτρονικών συσκευών αλλά να αποφύγουμε και ατυχήματα που πιθανότατα να προκύψουν εξαιτίας της βιασύνης μας. Μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να δείξουν τα ζώδια που  επηρεάζονται πιο έντονα (δες παρακάτω)  κοντά στις 28/4 που ο φαινομενικά ανάδρομος Ερμής θα βρεθεί σε σύνοδο με τον ουρανό!Ποιοι επηρεάζονται; Τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού του 3ου δεκαημέρου, δηλαδή οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι.Ποιοι θα καταφέρουν να σταθεροποιήσουν ένα στόχο ή ένα σχέδιο από το παρελθόν; Δεδομένου ότι ο ανάδρομος Ερμής θα βρεθεί σε τρίγωνο με τον Κρόνο που θα κινείται και αυτός φαινομενικά ανάδρομος,  κοντά στις 24 Απριλίου θα δούμε ότι πολλοί θα έχουν επικοινωνίες, συμφωνίες, συναντήσεις και χαρούμενα νέα από κάποια «μπλοκαρισμένη υπόθεση του παρελθόντος. Ποιοι θα είναι αυτοί; Τα ζώδια της Φωτιάς (Κριοί, Λέοντες, Τοξότες) και τα ζώδια του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι) που γεννήθηκαν στο 3ο δεκαήμερο και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες στην 25η με 27η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.Ποιοι θα ζήσουν μία ερωτική επανασύνδεση; Οι  Τοξότες  και οι Ζυγοί που γεννήθηκαν στο 3ο δεκαήμερο του ζωδίου τους!Ποιοι θα έχουν επαφές με άτομα του παρελθόντος; Οι Κριοί, οι Υδροχόοι, οι Λέοντες και οι Δίδυμοι του 3ου δεκαημέρου.

 

13 Αυγούστου ως 5 Σεπτεμβρίου 2017

Στην καρδιά του καλοκαιριού ο Ερμής θα ξεκινήσει στις 13/8 την φαινομενικά ανάδρομη πορεία του από την 11η μοίρα της Παρθένου καταλήγοντας ως 5/9 στην 28η μοίρα του Λέοντα.

Την περίοδο από τις 13 ως τις 26 Αυγούστου η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή από το ζώδιο της Παρθένου, δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στις καλοκαιρινές μας διακοπές, αρκεί βεβαίως να έχουμε τον κατάλληλο προγραμματισμό! Δεδομένου ότι ο Ερμής βρίσκεται σε κυριαρχία στο ζώδιο της Παρθένου, η σωστή επικοινωνία δεν θα λείψει, απλά κάποιες στιγμές θα υπάρχει μία προσωρινή καθυστέρηση ή ακόμα και μία πιο αργή ροή των εξελίξεων που σχετίζονται με μετακινήσεις, συμφωνίες, επαφές, ταξίδια, γνωριμίες, συζητήσεις!Ποιοι επηρεάζονται; Τα ζώδια του Μεταβλητού Σταυρού του 2ου  και 1ου δεκαημέρου δηλαδή οι Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες. Επιρροή δέχονται και όσοι έχουν στον αστρολογικό τους χάρτη προσωπικούς πλανήτες στην 0-11 μοίρα των παραπάνω ζωδίων.Ποιοι θα ζήσουν μία ερωτική επανασύνδεση; Οι Ταύροι και οι Ιχθύες που γεννήθηκαν από 1ο και στις αρχές του 2ου δεκαημέρου.Ποιοι θα έχουν επαφές με άτομα του παρελθόντος; Οι Παρθένοι, οι Καρκίνοι και οι Σκορπιοί του 1ου και στις αρχές του 2ου δεκαημέρου του ζωδίου τους.

Από τις 26 Αυγούστου ως τις 5 Σεπτεμβρίου ο φαινομενικά ανάδρομος Ερμής περνά στο ζώδιο του Λέοντα και τα πράγματα δυσκολεύουν. Σε αυτή την χρονική περίοδο του έτους, ο ενθουσιασμός μπορεί να οδηγήσει σε λάθη. Το πάθος, η επιμονή, το πείσμα αλλά και η ανάγκη να υπερισχύσουμε προβάλλοντας με δυναμικό αλλά και εγωιστικό ή και απόλυτο τρόπο τις σκέψεις μας, θα είναι η αιτία να δημιουργηθούν δυναμικές εντάσεις σε κάθε μορφή επικοινωνίας μας. Σε αυτή την περίοδο του έτους θα πρέπει να θυμόμαστε ότι κανείς δεν είναι τέλειος, ούτε εμείς, αλλά ούτε και οι άνθρωποι με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή. Όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας, γεγονός που πρέπει κάποιες στιγμές να μας κάνει περισσότερο εγκρατείς και λιγότερο ενθουσιώδεις. Ιδιαίτερα στα θέματα «καρδιάς» δηλαδή στις ερωτικές μας υποθέσεις, καλό είναι να μην πάρουμε οριστικές αποφάσεις αλλά να ρίξουμε και νερό στο κρασί μας, κατανοώντας ότι κάποιες καταστάσεις όσο και να τις ζορίσεις, δεν αλλάζουν....Ποιοι επηρεάζονται; Τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι) που γεννήθηκαν στο 3ο δεκαήμερο και πιο συγκεκριμένα στις 3 τελευταίες μέρες των ζωδίων τους. Επιρροή δέχονται και όσοι έχουν στον αστρολογικό τους χάρτη προσωπικούς πλανήτες στην 27-29 μοίρα των παραπάνω ζωδίων.Ποιοι θα ζήσουν μία ερωτική επανασύνδεση; Οι Υδροχόοι και οι Κριοί του 3ου δεκαημέρου!Ποιοι θα έχουν επαφές με άτομα του παρελθόντος; Οι Λέοντες, οι Ζυγοί και οι Δίδυμοι του 3ου δεκαημέρου!


3-23 Δεκεμβρίου 2017

Στον τελευταίο μήνα της χρονιάς αναμένουμε μία ακόμα χρονική περίοδο που ο Ερμής θα κινείται φαινομενικά ανάδρομος. Αυτή τη φορά στο 3ο και 2ο δεκαήμερο του Τοξότη, σε θέση αδυναμίας, γεγονός που προσδίδει ότι από τις 3-23 Δεκεμβρίου 2017 οφείλουμε να είμαστε ακόμα πιο προσεχτικοί σε επαφές, συμφωνίες, ταξίδια, αποφάσεις, μετακινήσεις καθώς και στον τρόπο που διαχειριζόμαστε την σκέψη μας καθώς και την έκφραση μας.  Δεν θα λείψουν οι σκληρές συνειδητοποιήσεις σχετικά με υποθέσεις του παρελθόντος ιδιαίτερα κοντά τις 6 Δεκεμβρίου που ο φαινομενικά ανάδρομος Ερμής θα βρεθεί σε σύνοδο με τον Κρόνο.  Πολλοί όμως θα είναι αυτοί που θα πάρουν και την απόφαση να δραστηριοποιηθούν, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να κάνουν αλλαγές που θέλοντας και μη πρέπει να γίνουν (αυτό θα προκύψει κυρίως στα ζώδια της φωτιάς – κριοί, λέοντες, τοξότες- και στα ζώδια του αέρα – δίδυμοι , ζυγοί, υδροχόοι- του 3ου δεκαημέρου.   Παράλληλα θα υπάρξουν κοντά στις 10 Δεκεμβρίου και αιφνιδιασμοί, εκπλήξεις, μηνύματα από το παρελθόν τα οποία θα προκαλέσουν αίσθηση, αφού ο Ερμής και ο Ουρανός σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία και οι δύο θα βρεθούν σε τρίγωνο. Τέλος,  κοντά στις 15 Δεκεμβρίου θα υπάρξουν αρκετές ερωτικές επικοινωνίες με άτομα από το παρελθόν και σαφώς μπορεί να υπάρξει μία επανασύνδεση για τους Τοξότες, τους Διδύμους και τους Λέοντες που γεννήθηκαν στο 3ο δεκαήμερο! 

Τονίζουμε εδώ ότι η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή από μία θέση αδυναμίας, δηλώνει ότι πρέπει με κάθε τρόπο να αποτραπεί το ρίσκο, η επιπολαιότητα, η έπαρση, η αυθάδεια καθώς και η βιασύνη. Ιδιαίτερα πιο προσεχτικοί πρέπει να σταθούν όσοι ανήκουν σε ζώδιο του Μεταβλητού Σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες) του 2ου και 3ου δεκαημέρου!

Αξιολόγηση
4 βαθμολογία
45 αξιολογήσεις
Το oroskopos.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την online εμπειρία των χρηστών του. Με την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας συμφωνείτε με την πολιτική των cookies.