Αστρολογία, Ζώδια και Αστρολογικές Προβλέψεις

Ανάδρομος Ερμής 2021

Ημερομηνίες Ανάδρομου Ερμή για το 2021; Πότε θα έχουμε ανάδρομο Ερμή το 2020; Μάθε τώρα στο άρθρο της Αθηνάς Βαγενά

Ανάδρομος Ερμής 2021

Κάθε χρόνο υπάρχουν 3-4 χρονικά διαστήμα όπου ο Ερμής, ο πλανήτης της επικοινωνίας, κινείται φαινομενικά ανάδρομος για 20 περίπου ημέρες προκαλώντας τα γνωστά και αποδεκτά πλέον σε όλους μας “άστατα” παιχνίδια του σε κάθε μορφή επικοινωνιακής έκφρασης. Σε αυτές τις χρονικές περιόδους, είναι που παρατηρούμε μία γενική “αταξία” σε συζητήσεις, αποφάσεις, συμφωνίες, μετακινήσεις, ταξίδια, στο μεταφορικό μέσο, δεν παύει όμως να είναι και τα διαστήματα του έτους που καλούμαστε να κάνουμε και μία εσωτερική αναθεώρηση και έναν αναλογισμό των πεπραγμένων του παρελθόντος. Έτσι λοιπόν, στις περιόδους που ο Ερμής κινείται φαινομενικά ανάδρομος είναι και που διακρίνουμε δεύτερες σκέψεις, δεύτερες ευκαιρίες, επαφές και συναντήσεις με το παρελθόν ενώ καλούμαστε να διαχειριστούμε και ζητήματα που αφορούν το “χθες”!

 

Κατά την διάρκεια του 2021, ο Ερμής θα κινείται φαινομενικά ανάδρομος σε 3 χρονικά διαστήματα και σε αυτό το έτος θα είναι μόνο σε ζώδια του αέρα τα οποία και συμβολίζουν το πνεύμα, τις θεωρίες, τις σκέψεις , τις ιδέες. Διακρίνουμε λοιπόν ότι στην πορεία του νέου έτους, αναλογιζόμενοι το χτες θα μπούμε σε μία ουσιαστική πορεία αναθεώρησης καταστάσεων


Τι πρέπει να γνωρίζω για τον ανάδρομο Ερμή

Ο Ερμής, είναι ο πλανήτης που εκφράζει τον τρόπο που επικοινωνεί ο άνθρωπος με το περιβάλλον του.  Αντιπροσωπεύει την σκέψη, τη νόηση,  τη γνώση,  την έκφραση ενώ παράλληλα είναι ο «βασικός ρυθμιστής» κάθε μορφής επικοινωνίας! Ταξίδια, μετακινήσεις, γνωριμίες, συμφωνίες, διαπραγματεύσεις, μεταφορικό μέσο, σχέση  με αδέρφια και γείτονες είναι μερικοί από τους τομείς που έχουν άμεση επιρροή από την πορεία του Ερμή στο ζωδιακό κύκλο!Όταν ο Ερμής κινείται φαινομενικά ανάδρομος τότε οι παραπάνω τομείς δεν έχουν την γρήγορη, εύκολη, εποικοδομητική ροή. Οι μέρες γεμίζουν με καθυστερήσεις, παρανοήσεις και ζημιές στις επικοινωνίες, στις μετακινήσεις, στα ραντεβού μας,  τα λόγια πολλά φορές αναιρούνται, μπερδεύονται, το μυαλό ταξιδεύει στο χτες,  οι σκέψεις είναι συγχυσμένες, μπερδεμένες και δεν μπορούν εύκολα να εκφραστούν αποτελεσματικά.  Στις περιόδους που ο Ερμής κινείται ανάδρομος, παρατηρούμε ζημιές σε ηλεκτρολογικές / τεχνολογικές / μηχανολογικές συσκευές, ωστόσο σε αυτά τα διαστήματα πρέπει να αποφεύγουμε και τις σημαντικές αγορές (ιδιαίτερα αυτοκίνητο, κινητό, tablet, laptop). Σημαντικό είναι να προσέχουμε ιδιαίτερα τις μετακινήσεις μας, γιατί υπάρχει ροπή προς τα ατυχήματα. Ένας ακόμα τομέας που είναι φανερό ότι βάλλεται την περίοδο που ο Ερμής κινείται ανάδρομος είναι οι συμφωνίες... Υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις και μπερδέματα στην εύρυθμη εξέλιξη των συμφωνιών συνεργασίας, ενώ η περίοδος δεν κρίνεται ευνοϊκή για την έναρξη ενός νέου συμφωνητικού (ή και μισθωτηρίου) γιατί αφενός δεν θα έχει διάρκεια, αφετέρου μπορεί να αναιρεθούν οι όροι συμφωνίας ή να βγουν στην πορεία προβλήματα στην επιφάνεια.  Τέλος, με τον ανάδρομο Ερμή, πάντα υπάρχουν οι λεγόμενες επαφές , συζητήσεις, επικοινωνίες με άτομα του παρελθόντος όπου προκύπτουν και αρκετές επανασυνδέσεις.

 

Πότε θα είναι Ανάδρομος ο Ερμής το 2021;

Τα χρονικά διαστήματα που ο Ερμής θα κινείται φαινομενικά ανάδρομος είναι:

 

  • 30 Ιανουαρίου έως 21 Φεβρουαρίου 2021
  • 30 Μαϊου έως 22 Ιουνίου 2021
  • 27 Σεπτεμβρίου έως 18 Οκτωβρίου 2021

 

 

 

Ανάδρομος Ερμής 30 Ιανουαρίου έως 21 Φεβρουαρίου 2021

( 26°-11°Υδροχόου)

Το πρώτο χρονικό διάστημα όπου ο πλανήτης της εποικοινωνίας θα κινείται φαινομενικά ανάδρομος είναι την περίοδο από τις 30/1-21/2, από μία καλή θέση για τον Ερμή, το ζώδιο του Υδροχόου. Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του ξεκινά από την 26η μοίρα του ζωδίου και ολοκληρώνεται στην 11η μοίρα. Πριν την αναδρομή του ο Ερμής στις 16 Ιανουαρίου θα αγγίξει την 11η μοίρα και θα προχωρήσει ως τις 30/1 στην 26η μοίρα, έτσι λοιπόν το διάστημα 16-30/1 πολλές από τις σκέψεις, τις θεωρίες, τις συζητήσεις, τις αποφάσεις θα αναθεωρηθούν στην περίοδο της αναδρομής του. Επιπλέον, εφόσον ο Ερμής επιστρέψει σε ορθή φορά στις 21 Φεβρουαρίου έως και τις 13 Μαρτίου θα είναι σε σκία , θα περάσει δηλαδή από τις μοίρες που ήταν φαινομενικά ανάδρομος, έτσι λοιπόν και σε αυτή την χρονική περίοδο καλούμαστε να διαχειριστούμε υποθέσεις που μας απασχόλησαν την περίοδο της αναδρομής του.


Με τον Ερμή να κινείται φαινομενικά ανάδρομος από το ζώδιο του Υδροχόου, τα ζητούμενα που θα μας απασχολήσουν αφορούν κατά κύριο λόγο την θέση μας στο σύνολο και στην κοινωνία. Ζητήματα συλλογικών συμβάσεων, αλλά και υποθέσεις που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα μπαίνουν αυτή την περίοδο στο στόχαστρο των επανεξετάσεων, πολλές φορές όμως και των αντιδράσεων, έτσι λοιπόν είναι πολύ πιθανό να δούμε και απεργιακές ακινητοποιήσεις ή και η συλλαλητήρια σε αυτό το διάστημα του έτους.


Σε προσωπικό επίπεδο, με ανάδρομο Ερμή από το ζώδιο του Υδροχόου, διανύουμε ένα διάστημα που εκτός από τα επικοινωνιακά ευτράπελα που αυτή την φορά θα συνδέονται πολύ και με την χρήση της τεχνολογίας ή και των μέσων της, καλούμαστε σε αυτή την περίοδο να αναλογιστούμε πολύ περισσότερο την αξία της φιλίας, αλλά και των προσωπικών σχεδίων μας.Στις 10 Φεβρουαρίου ο Ερμής ανάδρομος από τον Υδροχόο σχηματίζει τετράγωνο με τον Άρη από το ζώδιο του Ταύρου (17η μοίρα) και είναι σημαντικό να δείξουμε προσοχή και να αποφύγουμε ατυχήματα, βλάβες, λεκτικές κόντρες / αντιπαραθέσεις. Η επιρροή είναι πιο αισθητή για τους Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους του 2ου δεκαημέρου και για όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 17η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.Στις 13 και 14 Φεβρουαρίου ο Ανάδρομος Ερμής από τον Υδροχόο βρίσκεται σε σύνοδο με την Αφροδίτη και τον Δία, έτσι λοιπόν θα έχουμε και τα “τυχερά” των ερωτικών επανασυνδέσεων καθώς οδεύουμε στην Γιορτή των Ερωτευμένων. Οι όψεις αυτές σχηματίζονται στην 13-14η μοίρα του Υδροχόου, όπου αναμένεται να προσφέρουν το άνοιγμα, την προοπτική, την ευκαιρία ικανοποίησης αισθηματικής ή και οικονομικής για μία υπόθεση που αφορά το παρελθόν!Τα Ζώδια που επηρεάζονται άμεσα από τον Ανάδρομο Ερμή στον Υδροχόο: Παρόλο που η επιρροή είναι πάντα ευδιάκριτη σε όλους μας, οι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι του 3ου και 2ου δεκαημέρου αναμένεται να ταλαιπωρηθούν περισσότερο στις επικοινωνιακές τους δραστηριότητες.Υπόθεση Ερωτική Επανασύνδεση: Οι Λέοντες, Υδροχόοι αλλά και οι Ζυγοί του 2ου και 3ου δεκαημέρου αναμένεται αυτό τον καιρό να έχουν ευκαιρίες για μία επανασύνδεση.Προσοχή στην Οικονομική Διαχείριση : Οι Καρκίνοι και οι Αιγόκεροι 2ου και 3ου δεκαημέρουΠροσοχή στα Επαγγελματικά Λάθη: Οι Ταύροι και οι Παρθένοι του 2ου και 3ου δεκαημέρου.Ανάδρομος Ερμής 30 Μαϊου έως 22 Ιουνίου 2021

( 24°-16°Διδύμου)

Ο Ερμής από το ζώδιο που είναι και κυβερνήτης, δηλαδή το ζώδιο των Διδύμων αναμένεται να κινηθεί φαινομενικά ανάδρομος την περίοδο από τις 30/5 έως τις 22/6 2021. Καλό είναι να σημειώσουμε ότι το διάστημα από τις 11-30 Μαϊου όπου θα κινείται σε ορθή φορά στο ζώδιο των Διδύμων, θα περάσει από τις μοίρες που θα κινείται στην συνέχεια φαινομενικά ανάδρομος, επομένως συζητήσεις, σκέψεις, αποφάσεις, συμφωνίες που θα τεθούν αυτή την περίοδο στο τραπέζι των συζητήσεων, θα αναθεωρηθούν ή θα περάσουν από μία επαναξιολόγηση την περίοδο της αναδρομής του. Επιπλέον, από τις 22 Ιουνίου που επιστρέφει σε ορθή φορά, έως και τις 7 Ιουλίου θα είναι σε “σκιά” δηλαδή θα κινείται στις μοίρες που ήταν και φαινομενικά ανάδρομος, επομένως και σε αυτό το χρονικό διάστημα καλούμαστε να βρούμε λύσεις, σε ζητήματα που μας απασχόλησαν στην περίοδο της αναδρομής του.Τα μπερδέματα, οι καθυστερήσεις και οι συγχύσεις της περιόδου αφορούν κατά κύριο λόγο τις μεταφορές, τις μετακινήσεις, το μεταφορικό μέσο, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τις συμφωνίες. Όπως πάντα φροντίζουμε αυτή την περίοδο πολύ παραπάνω το μεταφορικό μέσο, δείχνουμε περισσότερη προσοχή στις μετακινήσεις μας, δεν υπογράφουμε σημαντικά έγγραφα ή δεν δεσμευόμαστε επί της ουσίας με νέες συμφωνίες που είναι σημαντικές.Το επικοινωνιακό “χάος” θα είναι έκδηλο, ενώ χαρακτηριστικές θα είναι και οι “γκάφες” που θα βγάλουν στην επιφάνεια πληροφορίες που ήταν καλά κρυμμένες. Η κλίμακα του άγχους θα είναι αρκετά τονισμένη λόγω της πολυπλοκότητας των σκέψεων.


Μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να δείξουμε κοντά στις 5 Ιουνίου όπου ο Ανάδρομος Ερμής θα σχηματίσει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς (23η μοίρα)! Το θολωμένο μυαλό, η μπερδεμένη σκέψη, τα ψέματα, οι παρανοήσεις, οι απροσεξίες και οι πλάνες θα είναι ικανές να μας κάνουν “κουβάρι” εκείνη την περίοδο! Προσοχή ωστόσο χρειάζεται να δείξουμε και σε βλάβες μηχανημάτων εκείνη την περίοδο (πχ ψυγείο, πλυντήριο)! Η επιρροή αυτής της όψης θα είναι πιο αισθητή για τους Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθύες του 3ου δεκαημέρου και για όσους έχουν προσωπικό πλανήτη κοντά στην 23η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Και επειδή το καλοκαιράκι ξεκινά, θυμηθείτε ότι αυτό το διάστημα χρειάζεται μεγάλη προσοχή στον προγραμματισμό ταξιδίων, ή ακόμα και στις αποδράσεις που θα γίνουν αυτή την περίοδο.Τα Ζώδια που επηρεάζονται άμεσα από τον Ανάδρομο Ερμή στους Διδυμους: Παρόλο που η επιρροή είναι πάντα ευδιάκριτη σε όλους μας, οι Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες του 2ου και 3ου δεκαημέρου αναμένεται να ταλαιπωρηθούν περισσότερο στις επικοινωνιακές τους δραστηριότητες.Υπόθεση Ερωτική Επανασύνδεση: Οι Δίδυμοι, Τοξότες αλλά και οι Υδροχόοι του 2ου και 3ου δεκαημέρου αναμένεται αυτό τον καιρό να έχουν ευκαιρίες για μία επανασύνδεση. Την προσοχή σας ωστόσο οι Δίδυμοι – Τοξότες του 3ου δεκαημέρου, γιατί οποιαδήποτε απόφαση επανασύνδεσης θα σας μπερδέψει και οι εξελίξεις δεν θα είναι αυτές που προσδοκούσατε.Προσοχή στην Οικονομική Διαχείριση : Οι Ταύροι και οι Σκορπιοί 2ου και 3ου δεκαημέρουΠροσοχή στα Επαγγελματικά Λάθη: Οι Παρθένοι και οι Αιγόκεροι του 2ου και 3ου δεκαημέρου.Ανάδρομος Ερμής 27 Σεπτεμβρίου έως 18 Οκτωβρίου 2021

( 25°-10°Ζυγού)


Το τελευταίο χρονικό διάστημα του 2021 όπου ο Ερμής θα κάνει τα “πισωγυρίσματά” του είναι την φθινοπωρινή περίοδο από τις 27/9-18/10. Πριν την αναδρομή του την περίοδο από τις 8-27/9 θα κινείται στις μοίρες που θα είναι και φαινομενικά ανάδρομος, όπου πολλές από τις σκέψεις, τις συζητήσεις, τις αποφάσεις θα αναθεωρηθούν την περίοδο της αναδρομής του. Την περίοδο από τις 18/10 που θα έχει επιστρέψει σε ορθή φορά έως και τις 4 Νοεμβρίου θα είναι σε σκιά, έτσι λοιπόν καλούμαστε σε αυτή την περίοδο να δώσουμε λύσεις ή και να πάρουμε αποφάσεις για ζητήματα που μας απασχόλησαν την περίοδο της αναδρομής του.


Με τον Ερμή να κινείται φαινομενικά ανάδρομος από το ζώδιο του Ζυγού, το επίκεντρο των παρανοήσεων, των παραξηγήσεων αφορά τον τομέα των σταθερών σχέσεων και συνεργασιών, ενώ υποθέσεις που αφορούν το νόμο και την δικαιοσύνη φαίνεται ότι δεν θα μείνουν αλώβητες αυτό τον καιρό από τα τερτίπια του ανάδρομου Ερμή.Την 1η Οκτωβρίου ο Ερμής ανάδρομος από το Ζυγό σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω (24η μοίρα), προσοχή στις αποκαλύψεις μυστικών, στα σκάνδαλα, η σκέψη θα είναι αρκετά αρνητική, ενώ τα λόγια που θα ειπωθούν θα στάζουν φαρμάκι. Η εμμονή σε σκέψεις που αφορούν ζητήματα του παρελθόντος θα προκαλέσει μεγάλη φθορά. Τα κουτσομπολιά θα έχουν την τιμητική τους, αλλά και η ανάγκη επιβολής, ελέγχου, χειραγώγησης, θα προκαλέσει με την σειρά της μεγάλα επικοινωνιακά μπερδέματα. Επηρεάζονται οι Κριοί, Καρκίνοι Ζυγοί, Αιγόκεροι του 3ου δεκαημέρου και όσοι έχετε προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 24η μοίρα των παραπάνω ζωδίων. Εσείς είστε που πρέπει να είστε και λίγο πιο καχύποπτοι αυτό τον καιρό σε συζητήσεις / επαφές που αφορούν παρελθοντικές σας υποθέσεις γιατί είναι πολύ πιθανό κάποιο άτομο να μην έχει και τόσο καθαρές προθέσεις απέναντί σας.Στις 4 Οκτωβρίου το επιβοηθητικό τρίγωνο Ερμή – Δία, θα βοηθήσει στην αξιοποίηση ευκαιριών, ιδέων προτάσεων που αφορούν το παρελθόν! Τυχαίες συναντήσεις ή και επαφές με άτομα του χτες, προσφέρουν μία μεγάλη έκπληξη αυτή την περίοδο! Ευνοούνται οι Δίδυμοι – Ζυγοί – Υδροχόοι και οι Κριοί – Λέοντες- Τοξότες του 3ου δεκαημέρου και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 22η μο ίρα των παραπάνω ζωδίωνΣτις 10 Οκτωβρίου η σύνοδος του Ανάδρομου Ερμή με τον Άρη από το ζώδιο του Ζυγού (16η μοίρα) κλονίζει την ισορροπία και την αρμονία στις σχέσεις και στις συνεργασίες και φέρνει στην επιφάνεια καβγάδες και σκληρές αντιπαραθέσεις των οποίων η αιτία βρίσκεται σε ρίζες του παρελθόντος. Προσοχή ωστόσο και στις μετακινήσεις, το όχημα, στην χρήση αιχμηρών αντικειμέων. Η επιρροή είναι πιο έντονη για Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους του 2ου δεκαημέρου και για όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 16η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.Στις 17 Οκτωβρίου ο Ερμής ανάδρομος από το Ζυγό βρίσκεται σε εξάγωνο με την Αφροδίτη από το ζώδιο του Τοξότη, προσφέροντας μία πιο ανάλαφρη διάθεση που προδιαθέτει στην επαφή, επικοινωνία με πρόσωπα του αισθηματικού ή φιλικού παρελθόντος. Δημιουργικά σχέδια του χτες μπορούν τώρα να αξιοποιηθούν! Οι Ευνοημένοι είναι οι Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι και οι Κριοί, Λέοντες, Τοξότες του 2ου δεκαημέρου και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 10η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.Τα Ζώδια που επηρεάζονται άμεσα από τον Ανάδρομο Ερμή στο Ζυγό : Παρόλο που η επιρροή είναι πάντα ευδιάκριτη σε όλους μας, οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι 2ου και 3ου δεκαημέρου αναμένεται να ταλαιπωρηθούν περισσότερο στις επικοινωνιακές τους δραστηριότητες.Υπόθεση Ερωτική Επανασύνδεση: Οι Ζυγοί – Κριοί – Δίδυμοι του 2ου και 3ου δεκαημέρου.Προσοχή στην Οικονομική Διαχείριση : Οι Παρθένοι - Ιχθείς 2ου και 3ου δεκαημέρουΠροσοχή στα Επαγγελματικά Λάθη: Οι Αιγόκεροι και οι Ταύροι του 2ου και 3ου δεκαημέρου.

Απόκτησε τα Astro Coins σου και μίλησε με τον Αστρολόγο σου

χωρίς χρέωση του σταθερού ή κινητού σου

Διάλεξε το πακέτο που σου ταιριάζει:
10 Astro Coins

10 Λεπτά Ομιλίας

από 22,70€ μόνο 13€

20 Astro Coins

20 Λεπτά Ομιλίας

από 41,50€ μόνο 24€

60 Astro Coins

60 Λεπτά Ομιλίας

από 102,90€ μόνο 50€

Αξιολόγηση
3,79 βαθμολογία
19 αξιολογήσεις
Το oroskopos.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την online εμπειρία των χρηστών του. Με την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας συμφωνείτε με την πολιτική των cookies.